Sunday, April 29, 2012

Tak Tahu

hye selamat malam semua.. dah lama sangat dah tak update blog.. bz sangat gaya nya dah mengalahkan PM kan ? kekeke.. saya yakin semua orang tengah syok diulit mimpi.. kan ? best  nyaaaa !!


manusia nie kadang-kadang pelik kan ? sekejap benci, sekejap sayang, sekejap tinggalkan macam tu je. elok ke macam tu ? sometimes kita sebagai manusia nie kena mengungkit sikit. bukan atas dasar apa.. tapi dengan tujuan supaya dia yang berkenaan dapat sedar, dapat tahu.. yang dia tu sebenarnya dah lari sangat dari landasannya.. entahlah, saya cuba bertindak profesional...*wah wah, dah macam MUA okey. bahahaha*
tapi malangnya, dia yang berkenaan tu macam makin lama makin tak faham bahasa pulak gayanya. naik meluat pon ada.. masing-masing dah besar panjang kot.. dah macam-macam benda dalam dunia dah try buat kan.. tapi kenapa la bila hal remeh temeh macam nie boleh jadi sesuatu yang macam takde akal ?


Allah bagi kita akal fikiran untuk fikir mana baik mana buruk.. bukannya all the time babbling tak henti-henti pulak kan ? people sometimes should think more than twice before do something...tak setuju ? takpe.. ini pendapat saya sahaja ye..



janganlah terus terusan menghentam insan yang lemah.. kadang-kadang kita sebagai manusia nie cakap semua nya tak nak kalah.. even kita salah pon masih lagi nak pretend diri tu betul..macam menegakkan benang yang basah *okeyyy harini murid-murid dapat belajar satu peribahasa yaaa :')




hidup atas muka bumi nie jangan lah sombong sangat... mati nanti bukan kita sendiri uruskan diri kita.. kita terpaksa meminta bantuan orang lain.. takkan ke mana sombong awak tu... jangan lah terlalu membangga diri sebab segala galanya akan memakan diri awak sendiri...


saya sebenarnya dah malas nak bahaskan soal nie.. bosan dah.. penat dah tahu tak? dah macam naik tingkat 45 guna tangga boleh ? tolong lahh.. benda simple as ABC pon nak dipanjangkan-panjang kan... tak perlu lahh kot nak bandingkan siapa hebat siapa lemah.. di sisi Allah semuanya sama sahaja.. yang membezakan nya hanyalah amal kebaikan yang telah kita semua lakukan..



saya percaya masing-masing ada kelebihan masing-masing.. tak perlu nak bahaskan siapa bagus siapa tidak.. semuanya sama.. awak hanya nampak keburukan manusia dari sisi yang berbeza, tapi awak tak sedar betapa banyak keburukan yang awak ada tetapi terang-terang dah dapat dilihat oleh orang lain...


sekian,

gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 2:07 AM
Reactions: 

0 budak comell doakan mell sihat:

Post a Comment

 

mellina mell | ingin menempah? just click my name :)