Thursday, May 31, 2012

Novel Baru !

hye assalamualaikum... selamat petang, selamat bercuti dan selamat minum petang ! eh, boleh ?

tadi sampai awal dekat mall. jadi terus beli tiket dulu sebab ingatkan mungkin disebabkan movie baru kan, first day pulak tu. mungkin tiket habis or sit dah penuh dengan manusia-manusia yang dahagakan panggung wayang..
tapi , so suprisingly takde orang pon yang beratur over sangat macam tengok Miror Miror mahupun Battleship..



dari beberapa minggu yang lepas niat di hati nak tengok Snow White and The Huntsmen. tapi bila tengok dekat showtime ada pulak Piranha 3DD kan.. nampak sangat Piranha tersebut telah menggoda jiwa wanita. huh ! tapi tak best pon. membazir tiket je boleh ? tapi untunglah murah je harini cuma RM6 je :')





saya punya lah muka excited bila Tieka cakap, nanti ada spek 3D tu. excited punya excited rupanya takde pon :'(


malas la cerita pasal movie yang tak best tu. tapi yang best nya saya beli novel baru tadi.... cari punya cari.. baca sinopsis sampai nak terkoyak kulit novel pastu jumpa satu novel nie... Cinta Kontrak !


tadda !!



Sinopsis Cinta Kontrak 

"Oi cicak kobeng! Ayat aku tu! Yang kau sibuk-sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal? Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak!" Aku semburkan ayat-ayatku dihadapan wajahnya.
Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya.
Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja di bawah daddynya, Dato' Eddy disebuah syarikat besar.
Takdir menemukan Airysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mommy Danial, Datin Aleeya! Danial cuba mendapatkan Airysha tanpa merendahkan egonya. Danial membawa Airysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan. Tetapi perkahwinan ini bersyarat! Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Airysha.
Disaat akad nikah hampir tiba, Airysha menyusun strategi untuk lari!, Airysha mengambil keputusan untuk membatalkan kontrak tersebut. Lantas sekeping kertas yang tertera kontraknya, dibuang. Apa yang bakal terjadi seterusnya? Adakah perkahwinan masih diteruskan? Bagaimana kehidupan Airysha selepas ini? Adakah masih terkurung disangkar yang disaluti emas? Bahagiakah dia? Bagaimana pula penerimaan Danial terhadap perangai brutal Airysha? Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, apa yang akan terjadi?
"Kontrak! Kontrak! Kontrak! Tu je yang kau tau nak sebut? Yela! Yela! Aku yang buang. Aku tak puas hati dengan syarat-syarat dia. Ada ke aku sebagai seorang perempuan, kena tido atas sofa? Kau ni manusia takde hati, takde perut!" selorohku. Dalam masa yang sama, aku cuba melepaskan diri daripada rangkulannya. Danial mendengus perlahan.

*sinopsis ihsan dari sini :')



baru je beli tadikan, so tak habis explore lagi... harap-harap seronok la kan ? thanks for reading !



gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 5:40 PM
Reactions: 
4 budak comell doakan mell sihat

Friday, May 11, 2012

Tengok Wayang Pfffttt

Assalamualaikum dan selamat petang !!

Title entry macam baru je sangat kan pergi tengok wayang ye tak ? padahal minggu lepas je kot.. minggu lepas pi tengok BATTLESHIP dengan Artieka... malangnya tak boleh la kan nak tag nama dia ke apa sebab dia takde blog... so tika,, pleaseee buat blog cepat sikit... kekeke...


mulanya masa mula-mula BATTLESHIP keluar panggung masing-masing dekat Facebook dok update status BATTLESHIP macam nie :

1.   best nye BATTLESHIP, tak sia-sia beratur panjang-panjang tunggu turn beli tiket.
2.   awesome nye BATTLESHIP,,, best macam nak tengok lagi.
3.   BATTLESHIP...best nyaa.. hero pon handsome... *haaaa itu saya la tu yang update status dekat    Facebook.


nampak tak ? memang kalau awak semua yang baca status diorang pon akan rasa macam nak jugak tengok ye tak ? so , apa lagi.. set dengan Tika. pastu pergi tengok wayang !!


*tiket wayang by own... tak boleh nak edit letak nama blog sebab laptop baru beli, software edit gambar pon takdo lagi =.=''


mula-mula sampai je... Ya Allah mak datuk nenek cucu cicit pak cik mak cik punya lah ramai... saya pon tak faham.. punya la pagi kitorang sampai kat situ...*okey tipu.. tak sampai pagi sangat pon kan.. pukul 11.30 je haaa sampai dekat mall tu... bukan pon jauh dari rumah pon.. kekeke

beratur beli tiket,, beli tiket wayang BATTLESHIP 2D..3d takde ek ? kalau ada mungkin effect air yang berkocak-kocak dekat laut tu nampak lebih real mungkin?
masukk-masuk wayang dah start,,, so duduk je lah... pandang-pandang belakang masyaAllah penuh orang cina... tolak saya ngan Tieka je la Melayu? tapi tu pon bukan tulin... nenek saya kan Cina.. ok, makna nya Tieka je la yang Melayu? soobbbbsss =.=''






malas nak taip panjang-panjang sebenarnya... tapi yang paling best nya adalah jalan cerita nya yang best dan menarik... tentang Navy... aduhai... handsome sangat laaa kan hero dia Alex Hopper nie... sampai tidur malam tu termimpi-mimpi ibarat cerita Titanic berdua dengan dia atas kapal... *hah kena tipu.



handsome kan ? huahaha




kacak bukan ? tapi EdwardCullen tetap di hati makss... heeehooo :')



bubbyeee !

gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 2:35 PM
Reactions: 
0 budak comell doakan mell sihat
 

mellina mell | ingin menempah? just click my name :)