Saturday, June 2, 2012

Fruit Cocktail !!

hye assalamualaikum and may u all have a good night . good night ? yahhh good night lahh aper lagi kan ? LOL.

sebenarnya nak buat fruit cocktail nie sebab Suela a.k.a friend a.k.a neighbour yang teringin sangat nak makan cocktail nie. since dia tak balik lagi dari UMK, dia dah mintak saya tolong buatkan untuk dia.. sejak-sejak dia further study dekat UMK nie keinginan nak makan nie semakin membuak-buak lagaknya... *ayat SPM sangat ye*


so, selepas layan wayang movie Snow White and The Huntsman.. kitorang pon singgah market beli barang-barang nak buat cocktail nie... penyediaan dia simple sangat ye kawan-kawan.. mintak tolong adik yang tengah Pra pon boleh sebab soo simple okey ! *tapi malangnya adik saya ada sorang je, itupon dah tingkatan 4.. sobbbs*


bahan-bahan :

2 tin susu cair ( tak kesah lah apa brand pon janji halal )
1 tin buah-buahan campur
1 tin buah peach
1 tin rambutan
1 tin laici
1 tin nenas


cara penyediaan :

1. campurkan kesemua bahan yang dah dibeli tadi. hati-hati bila membuka tin tu ye. jangan sampai terluka jari okey. nanti mood nak makan koktail hilang gedebushhh ! airnya korang buang tau. jangan ambil. nanti rasa lain pulak dah tak sedap seperti yang diinginkan.


2. tuangkan susu cair di dalam jug mahupun bekas yang sesuai setelah dicampurkan kesemua bahan-bahan tersebut.

3. boleh hidang dah ye. kalau nak hasil yang lebih menyelerakan lemak berkrim *over, takdelah sampai lemak berkrim dah macam taruk santan kelapa. auta betul * 
hidangkan dengan ais atau pun boleh jugak simpan dalam peti sejuk dulu pastu bolehh makan !











nyummm nyummm sedapnya !




selamat mencuba !!

gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 11:02 PM
Reactions: 

1 budak comell doakan mell sihat:

Amanina on June 2, 2012 at 11:13 PM said... Reply To This Comment

faveret kite ni kak. hehe. tp tak penah nak buat pun, harapkan mak je yg rajin buat. kehkeh. kite tau makan je. hihi.

Post a Comment

 

mellina mell | ingin menempah? just click my name :)