Saturday, December 31, 2011

twilight and i love it !

assalamualaikum . . . :)

who is this ? handsome kan ? *sila jangan meleleh airmata anda*

di petang yang hening dan mulia ini. dengan rasa sukacitanya, tuan punya blog nie terasa sangat rajin untuk mengupdate blog berkisarkan kekasih hati beliau. hehehe.. teruja ? excited ? rasa nak pengsan ? hah silakan. tapi jangan la pengsan kan. nanti tak sempat nak baca entry nie. okey !


i wanna share some of my story. *okey belagak minah salleh* sila jangan muntah ye. the story begin :
disaat awal kemunculan filem Twillight yang tersangat aku gilakan beliau. eh ? beliau ? sukati lah. ehhehe.
okey sambung, aku tak pernah pon ambil kesah pasal filem nie. biasa la. i always pretend like am a super busy women. aik ? as a student, confirm kehidupan being as a student tu bz kan. more assignment have to finish it. so, bila keluar je iklan pasal Twillight nie, aku buat tak tahu je la. yang aku tahu pon member-member sekelas tak habis-habis membebel told me the film was good and sangat romantic. tapi jangan risau. aku tak mudah terpengaruh tentang cerita-cerita yang dikarang dari mulut mereka. *ayat agak sastera. sorry la, dulu masa form five last two years aku nak masuk kelas sastera. tapi gatal nak pi enter science stream class. so masa nie lah aku nak asah minat tentang sastera. haha ! *



malas la nak membebel banyak-banyak. tak larat jari nak taip :P    scroll je bawah ye.































 this is the coming soon film. really cant wait for it !






actually i love the Edward Cullen a.k.a Robert Pattinson nie. he's so handsome. hehe. mana ada girl outside yang tak suka pada actors yang handsome handsome kan. tak mengaku ? eh meh sini aku tarik tarik picit picit hidung korang tu, hehe




ouhsome okey ! find for me this handsome guy in Malaysia . plis plis. tak dapat yang sama iras-iras pon bole :)



why i love this story ? ive got fallin in love with this guy ! of course. and next. i love the way Bella and Edward love each other. bagus kan. dia protect sangat Bella. seronok kalau dapat yang macam nie. kalau malas kemas rumah bagi je dekat dia comfirm cepat siap ! lagi best kalau diorang nie memang kahwin sama-sama in the real life okey !  hehe. okeylah bubbye and have a nice day okey guys !


gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 5:59 PM
Reactions: 
4 budak comell doakan mell sihat

Friday, December 30, 2011

is this the right time ?

assalamualaikum. . .


memang hobi aku suka update blog malam malam buta. waktu siang memang takde masa nak concentrate. *okey ayat memang tak tahan bajet busy...







am in dilemma. maaf bukan buah delima warna merah yang sedap nak makan satu-satu biji masuk mulut tu ye. bukan. okey, apa pandangan korang atau pon perasaan korang bila ada sorang very good guy nie purposed you for something macam yang korang tak boleh nak admit benda tu. alahai. its too early for me. and now aku dah la baru ditinggalkan kekasih. haha *i still can call it macam 'ditinggalkan' ke ? am i a widowed? haha. memang tak sanggup mintak dijauhkan malaikat 44.



kenapa la wanita sebaik aku nie ditinggalkan oleh seorang lelaki? ek ? rasa nak muntah je tak ? haha. tepuk dahi masing-masing :P



adakah seperti ini hati aku pecah bederai ? aku pon naik seram tengok tersembur je.. blurrr ~




salah ke seorang wanita nak rasa bahagia? ek ? sekali lagi soalan aku macam cannot go. haha. aku pon rasa macam malam ni ada something tak kena dengan jiwa aku. i love him but he does'nt love me. ada ke patut. seratus tahun  setahun aku tunggu dia. dia pandang sebelah mata je. *entah-entah sebelah mata pon tak hingin nengok aku. nenek betol !



haha. biar lah aku tua nanti dah jadi nenek cool macam ini okey ! 



okeylah tak nak mengumpat banyak sangat, kang menaik pulak saham aku. "saham yang baik takpe la.saham tak best rasa macam alahai"... hurmmm.. okeylah. someday maybe. u'll be mine. ececeh ayat macam terdesak sangat. kehkehkeh :P


gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 2:03 AM
Reactions: 
5 budak comell doakan mell sihat

Wednesday, December 28, 2011

facebook timeline

assalamualaikum. . .




haa. awal awal entry keluar huruf besar nie. tekejut berok tak ?





actually dah banyak tengok kawan kawan dekat facebook dah tukar facebook yang lama tu kepada yang baru si timeline nie. hmmpp. i dont like it. gambar pon gedabak sikit punya besar. sendiri tengok pon rasa macam alahai. ape hal pulak sampai kena tayang gambar gedabak macam tu. buat orang tak suka tengok je. macam nampak messy betul la. memang tak suka.






facebook yang tengah guna nie pon baru je pandai kat tang setting setting tu. sebab yang tengah guna nie pon kan baru je ditukar juga. so baru nak mahir sikit ada pulak lagi yang terbaru. demmm ! "marah ke tu ? "






okey la itu je nak membebel. sendiri taip pon rasa malas. nak baca apatah lagi. okeybye#



gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 1:22 PM
Reactions: 
0 budak comell doakan mell sihat

28-12-2011

assalamualaikum...



good night and i dont think many girls there already dreaming or what. its nothing to share but i dont know. it just like macam nak menangis je while i wrote this.



macam tu aku menangis ? lagi teruk ade la :P




back to the story. its almost everyday i keep talking to myself to remember this date. its really special to me. i think so. and i dont think he also thinks the same way like me. kirim salam je lah. but i never regret okey. benda dah nak jadi. anything can happen. manusia memang bijak merancang tetapi hanya kuasa Allah SWT yang hebat mampu mengubah segalanya. semua yang dirancang tak semestinya menjadi. and because of it. i try to give all my best. all out. boleh ? dont said dat orang lain couple tak bergaduh. maybe the way how its happen je different. same like me. sama je macam kehidupan korang. wants very brightness day come in future. semua orang rasa benda yang sama. there is no one want something bad in their life. i never meet them. really got ? find them and show them to me. let me shoot them. selesai kan. kalau lah semua yang kita buat menjadi dengan mudah macam yang kita cakap. heaven kan ?


semua tak nak macam nie. aku bet okey :)







yang macam nie cool je.






its really special when someone waiting for us. and not us still waiting them while they enjoying their day with some other girls outside. sakit hati kan.. memang rasa nak cucuk kepala dia dengan jarum ! beruntung sangat kalau lelaki dapat partner yang penyabar. bonus tau. tapi jangan la sampai main-main kan si dia. memang sakit hati sangat when knows boy cheat us.





bila kena tipu elok buat macam nie ye :P





what the hell of the story. takde kena mngena langsung dengan tarikh keramat yang aku sayang sangat tu. btw, for him. am still same like a years before. keep hoping dat something good being mine soon. iloveyou.


this cute bear say something for u ! but its totally from me. ahha :)









gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 12:58 AM
Reactions: 
0 budak comell doakan mell sihat

Sunday, December 25, 2011

BLACK CANYON :)

assalamualaikum :)



meh nak share sikit, semalam pi Alamanda, so singgah makan  kat Black Canyon. alahai sedap sangat okey ! memang rasa nak makan semua yang ada dalam menu list tu. hahaha. boleh ? okey malas nak taip panjang-panjang penat, scroll je la ye :)








































okey dah habis gambar ! heee~ gud nyte sleep well. kalau korang nak pi makan kat Black Canyon nie memang boleh sangat, harga takde la tahap tercekik sangat, boleh la korang nak bayar nanti. hehehe... harga dia berpatutan sangat :)




gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 12:11 AM
Reactions: 
2 budak comell doakan mell sihat

Friday, December 23, 2011

random . . .

 the time shows 3.38 pm in the evening. so hows ur today. so good? actually there is nothing pon yang nak i tulis dekat sini. lama nya tak pergi Alamanda, macam bosan je duduk rumah. ye tak ? not more than 10 days im will going back to my class. alahai, cuti six weeks pon rasa macam seminggu. eh eh boleh ke ? boleh la agaknya, itu yang aku rasa. on 25th Disember nie ada yang nak celebrate Christmas kan. Hendry pon dah balik Penang. hah ? siapa? tak pernah pulak aku mention dia dekat sini. apasal pulak nak mention bagai. bukannya korang nak tahu. ini kan cerita aku. lalalla..







cool kan ?



i dont know what will happen to Malaysia kalau ada menatang alah pokok yang tiga segi nie. ouhh its sure lah kan mesti ada musim salji. its great okey. mesti la ramai student yang dekat Malaysia study dekat Australia , London and etc etc tu balik kat negara tanah tumpah nye darah diorang nie kan. sebab tak payah la beria-ria study jauh-jauh pastu free-free boleh buat  ABC dekat halaman rumah.. haha. heaven tak ? tak payah susah susah pergi kedai cik Limah order ABC. sendiri je la buat. cuma bawak bahan-bahan je.. haha. sure seronok okey ! #sorry ler melalut pulak !




actually aku suka sangat raya-raya nie. tak kesah la raya Aidilfitri ke, Deepavali ke, Christmas ke. yang penting kalau topup banyak banyak mesti dapat free something kan ? yang masih aku ingat la setakat nie masa guna Celcom dulu. kalut la sangat oii pergi kedai mintak "pak cik ! topup Celcom 30 ringgit satu ! " 
start je pukul 12am tu. mesti dah topup cepat-cepat sebab esok pagi bangun tidur mesti mesej dari Celcom masuk bagi tahu kita dah dapat free topup RM10.. ouhh itu memang seronok ye. biasa lah masa tengah banyak boifren boleh ler topup banyak banyak. sekarang nie topup RM10 pon tak abis. haha. Berjimat sangat kan ?





yang celcom nie aku pakai dulu dulu je :)





haa, yang ni pulak !




sekarang pakai yang nie. lagi best ! 



digi nie best tau. tapi pilih la plan dia yang mana kau rasa seronok nak pakai ! am chose DIGI EASY . memang best sangat la pakai yang nie. boleh la bercakap sampai termuntah-muntah. sampai dah bosan pegang handphone. sampai rasa tangan tu tak boleh dah nak pegang handphone sebab handphone kau tu meletup panas sangat. muahaha. pendek kata. 24 hour cakap pon takpe ! haha. best best ! :)




pendek kata. pakai lah digi.. heeehookkk :)




---> tahniah buat adik. u got 6A in your PMR. hebat la tu okeyy ! :))




*aku baru jumpa cemana nak bagi besarkan gambar yang aku upload nie. aku pon rasa nak pengsan tengok bapak la gabak nye. meh aku nak share pengsan ngan kau orang jugak. ekekeke :P











gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 4:04 PM
Reactions: 
0 budak comell doakan mell sihat

Wednesday, December 21, 2011

kenny rogers roasters !


                                                              
                                                                   yummy !

gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 1:11 PM
Reactions: 
0 budak comell doakan mell sihat

Tuesday, December 20, 2011

a letter for him.

dear my future husband ! :)


hye. buat masa ini , aku masih tak punya boyfreind mahupun kekasih. okey itu sama# Dan aku buat entry ini khas untuk lelaki dekat luar sana yang tengah atur plan untuk mengorat aku mahupun sebaliknya. ada aku kesah ? muahaha. eh, nie kira diari aku suka hati aku la kan nak tulis apa yang aku suka. wihhu ! 'did i said something like that ? hopefully aku akan cepat tersedar yang aku sangat-sangat perasan. tapi takpelah, entry aku. blog aku. suka hati akulah nak tulis apa. wihhu again !







assalamualaikum lelaki yang berjaya mengetuk pintu hati ini pada 5 tahun akan datang. awak nak tahu tak ? 'kenapa bertukar dialog jadi awak pulak ? cakap dengan future husband kena lah sopan santun tak kan nak rock pulak' .. hehhok :)
awak memang seorang lelaki yang hebat sebab berjaya mencuri sekeping hati saya yang kering nie. mungkin saya menerima awak sebab awak handsome? ouh tidaklah kot agaknya, sebab boyfriend saya sebelum-sebelum ini tidaklah handsome macam Sheikh Muszaphar mahupun Arjun Rampal. jadi saya tidaklah mengharapkan sesuatu yang terlalu ... untuk saya. :)



comel kan ? saya memang suka ikat rambut tocang kuda. hehe. dan awak pulak pakai cap? alamak saya tak minat lah =,=''
hmm tidaklah saya mengharapkan sebegitu sempurna untuk menjadi peneman saya sehingga tua. tetapi cukuplah sekadar sejuk mata memandang dan itu sudah cukup bermakna bagi saya ! 


to be continue ...



gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 3:31 PM
Reactions: 
0 budak comell doakan mell sihat

Monday, December 19, 2011

elie saab? kenal tak siapa dia ...

assalamualaikum dan selamat petang dear readers ! ada 's' ke ? ada ke yang baca blog aku nie ? sila tampar dahi aku bagi aku sedar sikit :/
petang-petang nie dengan cuaca hujan memang seronok landing dekat rumah je sambil tengok cartoon dengan anak sedara. cartoon? iye kartun lah dalam bahasa Melayu ye. habis kau ingat budak kecik umur 4 tahun nak tengok Nada Cinta ? kirim salam banyak-banyak la ye :)



okey entry kali nie macam Hollywood sikit. dah nak Christmas dah kan ? takpe raya kita pon tak lama lagi. tahun depan sikit lagi je tak lama. harap bersabar. =,=''


sesungguh-sungguhnya aku je kenal dengan Elie Saab nie tak sampai pon setahun. ' okey statement memang macam aku kenal dia macam rumah sebelah-sebelah je ek ? ' sila jangan muntah# okey actually kenal dia nie pon masa aku pi Sogo KL beberapa bulan yang lepas. itupon sebab lalu-lalu dekat area perfume shop adalah sorang wanita nie. tapi memang la aku yakin sangat dia bukan wanita pon sebenarnya, cuma tag nama yang dia pakai dekat baju dia Eisya. memang dia bersih sangat okey. kuku dia bersih je kalah perempuan. boleh ? ahha, dia pon promote la aku perfume Elie Saab nie. seriously memang wangi okey. memang terus fallin love dengan perfume nie. tapi macam biasa la. tengah-tengah cuti nie purse pon ada sepuluh dua puluh je RM nye, so lagi sekali ambik bau je la. dah cukup. ala bak kata orang kalau dah jatuh cinta tengok bumbung selipar Jepun awek pon kira reda sikit rindu tu. hah, iye ke ?




ELIE SAAB Perfume 
'sorry ler takde tester'






sebenarnya Elie Saab nie bukanlah semata-mata perfume je. beliau juga seorang pereka motorbike fesyen. baju-baju yang direka oleh beliau juga bukan main cantik okey. jom scroll je la ye. malas nak tulis banyak-banyak korang bukan rajin nak baca ! :P



































cantik kan ? 



































cantik kan ?


apasal aku banyak sangat letak gambar dress nie ? huhu, ini la baju tidur impian nanti nak kahwin. haaaa~ boleh ? 





gadis penat membebel :: meileinna.mell surat cinta siap pos pada : 5:31 PM
Reactions: 
0 budak comell doakan mell sihat
 

mellina mell | ingin menempah? just click my name :)